Fietsvakantie

Heb je altijd al een keer op fietsvakantie gewild naar Frankrijk, maar staat je beperking je in de weg? Ben jij er klaar voor, maar weet je familie of je verzorger niet hoe dat voor elkaar te krijgen?

Geen zorgen. Bij Contra Groepsvakanties begrijpen we dat jij graag op fietsvakantie wil naar het land van de Tour de France. Dat maken wij mogelijk voor jou.

De eerstvolgende fietsvakantie:

Fietsvakantie in Vogezen

We gaan naar het groene land van vele heuvels: de Vogezen. Je fietst daar temidden van grote en weidse bossen,  vele meren in verschillende kleuren en watervallen die gelukzalig van de rotsen kletteren. Als je boven op de top van een ballon bent aangekomen wordt je beloond met een van de prachtige uitzichten die de Vogezen rijk is. Je denkt misschien dat we een berg bedoelen in plaats van een ballon? Nee, zo noemen de fransen de typische ‘ronde’ bergen in de Vogezen.

De fietsvakantie die wij aanbieden is volledig verzorgd. Dat wil zeggen: eten, drinken, slapen en de huur van een fiets en ander benodigd materiaal. We gaan in de eerste plaats natuurlijk om te fietsen, maar ook gezelligheid staat op de agenda, met bijvoorbeeld een leuke BBQ.

Een inkijkje in onze fietsvakantie

Is dat wel veilig?

Jazeker. Er gaan altijd twee zorgprofessionals mee die ruime ervaring met de doelgroep hebben en daardoor de juiste zorg kunnen bieden, maar ook de ervaring hebben met het fietsen in de bergen. Bovendien luisteren we naar de behoeftes van de groep en bespreken elke avond het plan voor de volgende dag. De begeleiders maken daarin continu een afweging: wat kan de groep aan? wat kunnen de individuele fietsers aan? Er wordt een plan gemaakt dat past bij het niveau van de deelnemers en waarbij we hun veiligheid zoveel mogelijk kunnen garanderen.

Hoe ziet dat er dan uit op de fiets?

  • Alle deelnemers dragen verplicht een helm en waar nodig beschermende kleding.
  • Een van de begeleiders fietst mee, terwijl de ander het volgbusje bestuurt. Mocht een deelnemer het niet meer aankunnen, is er altijd de mogelijkheid om af te stappen en mee te rijden.
  • We plannen tijdens het fietsen voldoende rustmomenten in met onder andere een lunch. 
  • Afdalingen doen we alleen als het naar inzicht van de begeleiders veilig is. De begeleiders maken ook daarin continu de afweging: kan een deelnemer dit aan?

Wie kan er mee?

Iedereen die houdt van fietsen en die voldoet aan de volgende ‘eisen’ mag mee op fietsvakantie:

  • Je bent gezond en verkeert in goede conditie
  • Je bent verkeersveilig en hebt ervaring met fietsen
  • Je vindt het leuk om de uitdaging van fietsen in de bergen aan te gaan

Ben je overtuigd en heb je zin om met ons op vakantie gaan?

Een hoger doel? de Alpen?

Als we een groepje enthousiastelingen bij elkaar kunnen krijgen, die in de Vogezen ‘makkelijk’ mee kunnen fietsen is het op de lange termijn mogelijk dat we naar de Alpen gaan, om ons te meten met de bergen uit hors catégorie als de Alpe D’huez, de Lautaret of de Croix-de-fer.

Eendaagse fietsclinics

Ben je nog niet klaar voor de Vogezen, maar lijkt het je wel leuk om een keer te gaan fietsen? We zijn aan het onderzoeken of we mensen kunnen vinden die het leuk vinden om één- of tweedaagse fietsclinics te volgen. Wil je daarover op de hoogte gehouden worden? Laat je e-mailadres achter!

Fietsclinic

Ga je met ons mee naar Turkije?

September

Van 20 tot en met 27 september 2023

Begeleid

Voor mensen met een beperking. Professionele begeleiding

Kleine groep

Plaats voor 7 deelnemers

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.