Begeleide reizen verstandelijke beperking

Heb jij een familielid of cliënt naast je die altijd al eens een grote reis heeft willen maken? Maak je je daarbij zorgen over de veiligheid van je naaste? Ben je bang dat de juiste zorg niet geleverd kan worden?
Wij geloven dat iedereen op vakantie moet kunnen. Bij grote organisaties als de Buitenhof kun je prima op vakantie als je redelijk zelfredzaam bent en goed tegen prikkels kunt. 

Wij zien ook dat er een groep is die daar niet mee kan op vakantie, omdat er behoefte is aan meer nabijheid en zorg dan geboden wordt. Vroeger organiseerde de zorginstelling de vakantie voor deze doelgroep. Vanwege tijdsdruk en zorgen over de kosten gebeurt dit helaas nauwelijks meer.

Wij zien helaas dat dat maar deels het geval is. Dankzij organisaties als de Buitenhof of de Dolfijn kunnen veel mensen met een beperking op vakantie. Daar wordt echter wel een grote mate van zelfredzaamheid gevraagd en bijvoorbeeld het vermogen om te gaan met prikkels. Als je een andere behoefte hebt, bijvoorbeeld professionele hulp bij het toedienen van medicatie, heb je pech. 

Toch?

Iedereen kan met ons op reis

Dat je een andere behoefte hebt, betekent niet dat je wensen er niet toe doen. Als wij zien dat het anders kan en moet, dan doen we dat ook. Daarom maken wij het mogelijk dat (vrijwel) iedereen met ons op reis kan. Wij bieden bij Contra groepsvakanties en individuele (droom)reizen aan onder begeleiding van professionele zorgverleners.

Omdat wij altijd twee zorgprofessionals bij ons hebben kun je ervan uit gaan dat er goed voor jouw naaste gezorgd wordt. Zijn zijn bekwaam in de dagelijkse dingen als scheren, wassen en aankleden. Maar ook in het uitvoeren uitvoeren van zorg technische handelingen als het toedienen van medicatie of het omgaan met ander (/moeilijk) gedrag.

Groepsvakantie naar de Turkse zon

We gaan al een aantal jaren met heel veel plezier naar het Turkse dorpje Adrasan. Daar genieten we met een kleine groep deelnemers (max. zeven) van zon, zee en strand. We zitten in een gebied waar relatief weinig toeristen komen, het is er dus lekker rustig en prikkelarm.

Een typische dag voor ons ziet er ongeveer zo uit:

  1. De dag begint eigenlijk al de avond ervoor: we bespreken dan met zijn allen de dag van morgen. Waar hebben we zin in? Gaan we varen met de boot? Souvenirs kopen in het stadje?
  2. We worden rustig wakker en genieten van een heerlijk ontbijtje in de zon.
  3. We gaan lekker relaxen op het strand en zwemmen als we er zin in hebben.
  4. Op het warmst van de dag zoeken we de schaduw op een gaan we lunchen.
  5. We hebben besloten om souvenirs te gaan kopen voor onze geliefden in het nabijgelegen stadje Kemer. We gaan met onze eigen bus en we zingen de hele weg liedjes met elkaar!
  6. Omdat we pas aan het eind van de middag/begin van de avond aankomen zijn de meeste toeristen al weg. Het voelt alsof we het stadje voor onszelf hebben.
  7. We worden hartelijk ontvangen door de winkeliers, drinken lekkere appelthee en laden onze tassen vol met souvenirs voor papa en mama.
  8. We gaan met onze volle tassen overheerlijk Turks eten bij een van de terrassen aan het water.
  9. Met onze buikjes rond stappen we met zijn allen in de bus.
  10. Als we thuis zijn aangekomen bespreken we de dag van morgen, voor we naar bed gaan. Morgen gaan we varen met de boot!

Heb jij zin om met ons mee te varen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We komen graag bij jou en je naaste langs om kennis te maken.

Contra Groepsvakanties brochure 2022

Vul je gegevens hieronder in en we mailen je de Contra Groepsvakanties informatiebrochure.

Brochure

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.