Reizen met een beperking

Wij zien dat er steeds minder vakanties worden georganiseerd vanuit de zorginstelling of de woongroep. Het regelen van een vakantie wordt bij de cliënt of zijn familie zelf neergelegd. Dat zorgt ervoor dat het voor veel mensen met een beperking een stuk ingewikkelder wordt om op vakantie gaan.

Natuurlijk zijn er grote organisaties die vakanties organiseren. Dat vinden wij op zich heel erg mooi, maar… Er is een maar, want bij die vakanties wordt er van de deelnemers behoorlijk veel zelfredzaamheid gevraagd. Dat komt omdat de zorg door (onervaren) vrijwilligers wordt gedaan. Daarbij moet je goed kunnen omgaan met (veel) prikkels.

Hoe zit het dan als je behoefte heb aan professionele zorg en rust? Aan nabijheid en hulp met het toedienen van bijvoorbeeld medicatie? Heb je dan pech? Nee, gelukkig niet.

Contra groepsvakanties voor iedereen.

Wij geloven dat iedereen de behoefte heeft aan vakantie, aan de voorpret en het even helemaal vergeten van de dagelijkse sleur van thuis. Uitkijken naar de vakantie geeft je een reden om ‘s ochtends uit je bed te komen. Daarom vinden wij het extra belangrijk om vakanties te organiseren voor mensen met een andere behoefte dan waar door de grote organisaties in voorzien wordt.

Dat betekent dat er bij al onze vakanties altijd twee zorgprofessionals meegaan. Ze zijn bekwaam en ervaren in uitvoeren van technische handelingen als het toedienen van de medicatie of de omgang met ander (/moeilijk gedrag). Bovendien zijn zij bedreven in het omgaan met bijkomende problematieken als diabetes of epilepsie.

Hoe ziet dat er dan uit?

Wij organiseren verschillende reizen voor mensen met een beperking.

  1. een groepsvakantie naar Turkije. Volledig verzorgd naar de Turkse zon. Het prachtige dorpje Adrasan ligt aan de zee en heeft een strand, maar is niet heel toeristisch. We reizen met een groep van maximaal zeven deelnemers. Dat betekent dat de vakantie relatief prikkelarm is en dat er voldoende tijd en aandacht is voor iedereen.
  2. een individuele droomreis. Je kent dat gevoel wel: ik moet voordat ik doodga de Piramides van Giza een keer gezien hebben. Of: ik droom al zo lang van een lange wandeling in de Andes. Of: ik wil zo graag een keer leeuwen en giraffen in het wild bewonderen. Wij willen graag met de cliënt kijken wat er binnen de beperking mogelijk is om dromen waar te maken.
  3. Fietsvakantie in de Vogezen. Voor de sportievelingen organiseren we een week op de fiets. We gaan groene bergen beklimmen in het noorden van Frankrijk, temidden van klaterende watervallen en prachtige meren in allerlei kleuren. Verkeersveiligheid en een goede conditie zijn een vereiste als je mee wilt.

Zoals gezegd geldt voor al deze vakanties dat er altijd twee zorgprofessionals meegaan. Dat betekent dat jij met een gerust hart kunt slapen terwijl je naast geniet van een welverdiende vakantie.

Wil je meer weten over onze vakanties? Neem gerust contact met ons op. We komen graag bij jou en je naaste langs om te bekijken wat de mogelijkheden zijn!

Contra Groepsvakanties brochure 2022

Vul je gegevens hieronder in en we mailen je de Contra Groepsvakanties informatiebrochure.

Brochure

Ga je met ons mee naar Turkije?

September

Van 20 tot en met 27 september 2023

Begeleid

Voor mensen met een beperking. Professionele begeleiding

Kleine groep

Plaats voor 7 deelnemers

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.