Vakantie beperking

Iedereen wil graag op vakantie, nieuwe plekken leren kennen en lekker eten ontdekken. Even helemaal weg uit de sleur van alledag en lekker ontspannen in de zon of zwemmen in de zee. Voor iemand met een beperking is dat niet anders. Mensen met een beperking kunnen ook gewoon op vakantie toch?

Wij zien helaas dat dat maar deels het geval is. Dankzij organisaties als de Buitenhof of de Dolfijn kunnen veel mensen met een beperking op vakantie. Daar wordt echter wel een grote mate van zelfredzaamheid gevraagd en bijvoorbeeld het vermogen om te gaan met prikkels. Als je een andere behoefte hebt, bijvoorbeeld professionele hulp bij het toedienen van medicatie, heb je pech. 

Toch? Nee.

Wij organiseren vakanties voor iedereen!

Als wij zien dat het anders kan, doen we het anders. Daarom organiseren we bij Contra groepsvakanties voor mensen met andere behoeftes. We gaan in een kleine groep (maximaal 7 deelnemers) naar Adrasan, in Turkije. Daar vind je de gelukmakende combinatie van zon, zee, strand en weinig prikkels. Er zijn niet veel toeristen in deze prachtige omgeving.

De reis is geheel verzorgd, van Schiphol tot schiphol. We kunnen zwemmen, op het strand liggen, heerlijk Turks eten proberen, een rondvaart maken, souvenirs kopen voor geliefden en nog veel meer. We bepalen elke avond met de groep wat we de volgende dag gaan doen.

Begeleiding van zorgprofessionals

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan op vakantie hebben we altijd twee zorgprofessionals bij ons. Dat betekent dat je kunt rekenen op het volgende:

  • De dagelijkse verzorging is geen enkele probleem. Denk aan: scheren, wassen, aankleden etc.
  • Verpleegtechnische handelingen, bijvoorbeeld medicatie toedienen, worden zorgvuldig uitgevoerd.
  • Kennis over diabetes en epilepsie is aanwezig.
  • Vaardigheid in de omgang met ander(/moeilijk) gedrag

Je kunt er dus vanuit gaan dat jouw naaste zonder zorgen een veilige en heerlijke vakantie tegemoet gaat.

Andere behoefte, andere vakanties.

We bieden naast de groepsvakantie ook een individuele droomreis naar een zelf gekozen bestemming aan. En voor de sportievelingen bieden we een fietsvakantie aan naar de Vogezen. Voor al onze vakanties geldt dat er altijd voldoende professionele begeleiding aanwezig is. Met de zorg zit het dus wel goed!

We komen graag langs om kennis te maken met jou en de beoogde deelnemer. We bespreken verlangens en behoeften, we denken samen in mogelijkheden.

Waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op!

Contra Groepsvakanties brochure 2022

Vul je gegevens hieronder in en we mailen je de Contra Groepsvakanties informatiebrochure.

Brochure

Ga je met ons mee naar Turkije?

September

Van 20 tot en met 27 september 2023

Begeleid

Voor mensen met een beperking. Professionele begeleiding

Kleine groep

Plaats voor 7 deelnemers

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.