Vakantie verstandelijk beperkten

Vakantie is voor veel mensen het moment van het jaar. Een reis waar je met enorm veel voorpret naar toeleeft. Dat is voor mensen met een beperking niet anders. Iedereen moet op vakantie kunnen toch?

Wij zien helaas dat er minder en minder groepsvakanties georganiseerd worden voor mensen met een beperking, die meer zorg en nabijheid nodig hebben. Natuurlijk kunnen de meeste mensen terecht bij de andere aanbieders, maar zodra er professionele zorg gevraagd houdt het feest helaas op.

Groepsvakantie met professionele zorg

Wij van Contra zien dat anders, en als we het anders zien doen we het ook. Daarom organiseren wij al een aantal jaar een groepsvakantie naar Turkije. We gaan naar het lieflijke plaatsje Adrasan. Je vindt daar de prachtige combinatie van zon, zee, strand en een prikkelarme omgeving. Er is relatief weinig toerisme.

Met een kleine groep van maximaal 7 deelnemers en twee ervaren zorgprofessionals gaan we geheel verzorgd op vakantie: we gaan zwemmen, luieren op het strand, souvenirs kopen in het nabijgelegen stadje en natuurlijk lekker eten.

We houden rekening met iedereen

We maken elke avond als groep een plan voor de volgende dag. Daarbij houden de zorgprofessionals goed in de gaten welke behoeftes er spelen en wie welke zorg nodig heeft.

Wij zijn er trots op dat we met deze professionals op vakantie gaan. Dat betekent namelijk dat ook mensen die minder zelfredzaam zijn op vakantie kunnen. Wie meer nabijheid nodig heeft of wel wat hulp kan gebruiken met de medicatie kan op die manier ook op vakantie!

Individuele droomreis

Heeft jouw familielid altijd al eens het heilige gras van Anfield willen betreden? Of leeft het verlangen om een lange wandeling door de Alpen te maken? Iedereen heeft stiekem wel een droomreis in zijn of haar achterhoofd. Een reis die je gemaakt wil hebben voor je er niet meer bent.

Bij Contra bieden we de unieke mogelijkheid om zo’n droomreis te maken, met twee zorgprofessionals ter begeleiding. Zo weet ben je er ook dan zeker van dat de juiste zorg geleverd wordt.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor een vakantie bij Contra? Neem vandaag nog contact op en we komen bij je langs om kennis te maken!

Benieuwd naar onze groepsvakanties?

Vul je gegevens hieronder in en we mailen je de Contra Groepsvakanties informatiebrochure.

Meer informatie

Ga je met ons mee naar Turkije?

September

Van 20 tot en met 27 september 2023

Begeleid

Voor mensen met een beperking. Professionele begeleiding

Kleine groep

Plaats voor 7 deelnemers

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.